Om Emvivi

Visst vore det roligt att väva …
Jamen visst – du är så välkommen till vår trivsamma vävstuga i Vikarbyn.

Vi cyklar ofta till vävlokalen om det är barmark o tar gärna sparken om föret är bra.
CIMG0173ny cyklar CIMG0096ny spark

Vi väver och lär av varandra. Vi dricker kaffe och har trevligt tillsammans, gör utflykter m.m. Du träffar oss säkrast måndagar och torsdagar kl. 10-13 då det alltid finns folk i vävstugan som kan svara på frågor och hjälpa till. Oftast finns någon vävare där andra dagar också.

Gå runt och se vad som finns i de 16 vävstolarna – mattvävar, löpare, gardiner, dukar, olika vävar till rättviksdräkten, plädar m.m. Det finns också 3 bandvävstolar att välja på.Skriv upp dig om du vill väva något. Du får hjälp att komma igång och medan du väver också om det behövs.

Vävstugan är en ideell förening som har funnits sedan 1970. Föreningen har ett 80-tal medlemmar.Namnet Emvivi betyder hemvävt på Rättviksmål.

Vi sätter upp vävar tillsammans och vi blir mycket glada för tips och önskemål om nya vävar. Vill du hjälpa till, är du mycket välkommen. Det är ett bra sätt att lära sig ”vävteknikens under”. Det blir som att gå vävkurs hela tiden.

Som medlem i vävstugan för 200:- per år väver du gratis och betalar bara för material. Stödmedlemmar betalar 100:- (bankgiro 144-5022).

Vi ses i ”den bästa vävstuga jag varit med i” som en medlem uttryckte saken.

såklart